loader

ការបរិភោគសាច់ឆៅជាអាហារមិនមែនប៉ូវកំលំាងតែបង្កឱ្យមានមេរោគក្នុងខ្លួន

ភ្នំពេញ៖ បន្ទាប់ពីមានពលរដ្ឋ៨នាក់រស់នៅខេត្តកំពង់ធំ បានស្លាប់ដោយសារការបរិភោគសាច់ជ្រូកព្រៃឆៅជាអាហាររួចមកក្រសួងសុខា ភិបាលក៏បានចេញសេចក្តីប្រកាសព័ត៌មានភ្លាមៗដោយជូនដំណឹង ទប់ស្កាត់ការបរិភោគសាច់ឆៅទំាងនោះជាអាហារ។ ទាក់ទងនឹងការបរិភោគសាច់ឆៅជាអាហារនេះដែរ គេសង្កេតឃើញថាមាន ប្រជាពលរដ្ឋមួយចំនួនមិនថាអ្នកមាន ឬអ្នកក្រនោះទេ គឺ ពេញនិយមបរិភោគសាច់ឆៅជាអាហារ ដូចជាសាច់គោ ដែលចម្អិនបន្សល់ទុកនៅមានឈាមខ្លះៗ ការបរិភោគគឿងសមុទ្រដូចជា អយស្ទ័រ ឬមឹកជាដើម ដោយពួកគេយល់ថាការបរិភោគដូចនេះនឹងជួយប៉ូវកម្លំាងដល់ពួកគេ។ ករណីនេះអ្នកនំាពាក្យក្រសួងសុខាភិបាលលើកទ្បើងថាការបរិភោគសាច់ឆៅដូចនេះមិនមែនប៉ូវកម្លំាង តែបែរជាផ្ទុកមេរោគទៅដល់អ្នកបរិភោគនោះទៅវិញ។

ពលរដ្ឋគួរយល់ដឹងបែបណាចំពោះការ ការពារសុខភាពរបស់ខ្លួននៅពេលបរិភោគសាច់ឆៅហើយនោះ ជាបន្តសូមស្តាប់បទសម្ភាសរវាងលោក ជួន សារ៉េត អ្នករាយការណ៍ព័ត៌មានវិទ្យុស្រ្តី FM102 នៃមណ្ឌលព័ត៌មានស្រ្តីកម្ពុជា ជាមួយ លោក លី សុវណ្ណ ប្រធាននាយកដ្ឋានប្រយុទ្ធ និងជំងឺឆ្លង និងជាអ្នកនំាពាក្យនៃក្រសួងសុខាភិបាល ដូចតទៅ!

 

 

បញ្ចេញមតិ

avatar

ព័ត៌មានទាក់ទង

ជីវប្រវត្តិ៖ សម្តេចព្រះរៀម ព្រះនរោត្តម បុប្ផាទេវី

ជីវប្រវត្តិ៖ សម្តេចព្រះរៀម ព្រះនរោត្តម បុប្ផាទេវី

ថ្ងៃព្រហស្បតិ៍ ទី២១ ខែកញ្ញា ឆ្នាំ២០១៩

ក្រោមសារាចរណែនាំរបស់សម្តេចនាយករដ្ឋមន្រ្តី ហ៊ុ[...]

ប្រវត្តិសាស្រ្ត៖ តើពិធីបុណ្យអុំទូក បណ្តែតប្រទីត អកអំបុក និងសំពះព្រះខែមានអត្ថន័យយ៉ាងណាសម្រាប់ប្រជាជាតិខ្មែរ?

នៅក្នុងឱកាសថ្ងៃពិធីបុណ្យ អុំទូក អកអំបុក និងសំ[...]

ប្រវត្តិសាស្រ្ត៖ តើប្រទេសកម្ពុជា ទទួលឯករាជ្យពីបារាំងដោយរបៀបណា?

ដើម្បី​អបអរ​សាទរ​ទិវា​បុណ្យ​ឯករាជ្យ​ជាតិ ខួបល[...]

ព័ត៏មានថ្មី

វីដេអូថ្មីបំផុត